Louis jazz
Jan 15th, 2015 by peter

Igår spelade min grupp Karlsson Jazz på Louis tillsammans med Peter Blochs grupp Groovin High. Härligt, ganska mycket folk och spelet flöt på bra. Set 1 spelade Groovin High, i set 2 spelade vi lite softare jazz utan trummor och i set 3 mixade vi ihop det. Och redan klart med två nya datum. 5 mars och 13 maj.
Louisx700kj
Louisx700gh

Mörk november
Dec 4th, 2014 by peter

 

 

Nu har jag haft 20 solceller på taket sedan april föra året. Trodde jag skulle börja få göra skatteavdrag för exporterad el detta år men så sprack budgeten och det blir nyval. Denna graf visar i lila den el som är köpt, grön exporterad och röd produktionen från solcellerna. Månad 1 är april 2013, 20 är november 2014. Som exempel april 2014 så producerade solcellerna 540 kWh, av det var överskott 301 kWh som för tillfället var mer än jag behövde och då går till grannarna och så köptes 842 kWh när solcellerna inte producerade tillräckligt mycket ström. Det visar att produktion och förbrukning inte matchar speciellt bra men det är inget problem så länge som vi inte har enorma mängder solceller och det kommer nog att dröja.

Solceller-201304-201411

Jazzfestival i Jakobsberg
Nov 11th, 2014 by peter

I helgen som gick var det jazzfestival i Jakobsbergs Folkhögskola. Mellan 13 och 20 spelade 8 olika band och vi var nummer 2. Jag var väldigt imponerad av Chris Bell Trio och Tisdagskvartetten som spelade väldigt proffsigt jazz som berörde. Var också imponerad av Dexters Heritage som spelade fin arrad sax-musik, fyra saxar och komp. Det lät väldigt välstämt, fick sedan höra att dom inte övat nästan alls. Vi spelade som vanligt utan trummor, kammarjazz, denna gång med Robert Sandblom på trumpet och Dag Joelsson gitarr. Här en liten teaser från det (inspelat med min nya Zoom H1).

Karlsson Jazz spelar Dannys Dream – kort snutt

Här Beatrice med Chris Bell Trio.

Och här några bilder från kvällen.

dexter Selfi Tisdagskvartetten

Jam St Clara
Jul 4th, 2014 by peter

I onsdags var jag på St Clara. Efter att Jess Jacques Gersztenkorn (bas) spelat med Ulf Adåker (trumpet), Ali Djeridi (trummor) och Carl Orrje (piano) så var det jam och jag spelade två låtar med Ulf Adåker och Andy Fite. There will never be another you och Days of wine and roses.
PeterStClara
Foto: Kenth Wångklev

Glad midsommar
Jun 23rd, 2014 by peter

Lite sent kanske men ändå, glad midsommar. Har kollat på några youtube-klipp med instruktioner från Kenny Werner (masterclass with Kenny Werner), mycket interesant tycker jag. Lite åt det filosofiska hållet med instruktioner för jazzimprovisation. Och här en lite låt, My Shining Hour

Måste skaffa en bättre inspelningsapparat, om man jämför med nedan så är det stor skillnad i inspelningskvalitet. iPhone är bra men inte som riktiga grejer.

Solstugan igår
May 16th, 2014 by peter

Igår spelade vi, Karlsson Soft Jazz, på Solstugan. Trevligt ställe, har alltid en del publik så man slipper spela för döva öron. Igår hade vi vik på piano. Det var Chris Bell, duktig pianist från mina hemtrakter Farsta.

Klimatförändring
Apr 29th, 2014 by peter

Det här var bland det första jag kollade på när jag började bli intresserad av klimatförändring sommaren 2012. James Hansen har varit med på många ställen efter det. Han anses numera vara alarmistisk och har pensionerat sig från NASA. Har också läst hans bok Storms of my grand children.

Lite rep idag
Apr 9th, 2014 by peter

Rep med Dag Joelsson fångat med hans inspelningsmanick.

Shalimar igår
Jan 27th, 2014 by peter

Spelning igår på Shalimar. Kul. Lite annorlunda. Pianot var trasigt, vissa tangenter blev det inget ljud ifrån och sen gick det inte att koppla in i PA. Rickard spelade på sin nya ståbas och Arne hade ett nytt flygelhorn. Det var bara jag som hade min gamla utrustning.

Kontakta Peter

Jakobsbergs folkhögskola
Oct 13th, 2013 by peter

I lördags spelade vi på jazzfestival (amatörer) i Jakobsberg. Här är lite klipp från festivalen (dock inte med mig).

Och här är en av låtarna vi spelade på festivalen.

Louis i onsdags
Sep 17th, 2013 by peter

Trevlig spelning på Louis i onsdags. Tyvärr var det lite publik men annars gick det bra. Fick en kommentar på Facebook från en kompis.

fb1

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa