Spelningar
Apr 27th, 2015 by peter

Vi spelar på onsdag på Shalimar, på fredag på Solstugan och 13 Maj på Louis. Gästsolist Malvin Karlsson kommer på onsdag och 13 maj.
visitkort22

ShalimarKarta

 

SolstuganKarta

LouisKarta

Groovin High på Shalimar
Mar 19th, 2015 by peter

Denna onsdag var det Groovin Highs tur att spela på Shalimar. Här en bild och en ljudsnutt.

groovin4x600

Gå till Groovin Highs hemsida

Solen dyker upp
Mar 16th, 2015 by peter

 

Bilden visar hur solceller står för elförbrukningen mitt på dagen en solig dag. Och dessutom att överskott skapas som skickas ut på nätet. Detta är från 11 mars.

Graf_20150311x500

Dexters Heritage
Mar 4th, 2015 by peter

Igår var det Dexters tur att spela på Shalimar.
bild1x600

Kontakt

Med Anna Persson
Feb 25th, 2015 by peter

Karlsson Jazz med Anna Persson. Denna kväll med proffsiga vik på bas och gitarr.

alla1 bastrp1 trpsaxgit1

Nästa gång spelar vi 25 mars

Louis jazz
Jan 5th, 2015 by peter

Igår spelade min grupp Karlsson Jazz på Louis tillsammans med Peter Blochs grupp Groovin High. Härligt, ganska mycket folk och spelet flöt på bra. Set 1 spelade Groovin High, i set 2 spelade vi lite softare jazz utan trummor och i set 3 mixade vi ihop det. Och redan klart med två nya datum. 5 mars och 13 maj.
Louisx700kj
Louisx700gh

Mörk november
Dec 4th, 2014 by peter

Nu har jag haft 20 solceller på taket sedan april föra året. Trodde jag skulle börja få göra skatteavdrag för exporterad el detta år men så sprack budgeten och det blir nyval. Denna graf visar i lila den el som är köpt, grön exporterad och röd produktionen från solcellerna. Månad 1 är april 2013, 20 är november 2014. Som exempel april 2014 så producerade solcellerna 540 kWh, av det var överskott 301 kWh som för tillfället var mer än jag behövde och då går till grannarna och så köptes 842 kWh när solcellerna inte producerade tillräckligt mycket ström. Det visar att produktion och förbrukning inte matchar speciellt bra men det är inget problem så länge som vi inte har enorma mängder solceller och det kommer nog att dröja.

Solceller-201304-201411

Jazzfestival i Jakobsberg
Nov 11th, 2014 by peter

I helgen som gick var det jazzfestival i Jakobsbergs Folkhögskola. Mellan 13 och 20 spelade 8 olika band och vi var nummer 2. Jag var väldigt imponerad av Chris Bell Trio och Tisdagskvartetten som spelade väldigt proffsigt jazz som berörde. Var också imponerad av Dexters Heritage som spelade fin arrad sax-musik, fyra saxar och komp. Det lät väldigt välstämt, fick sedan höra att dom inte övat nästan alls. Vi spelade som vanligt utan trummor, kammarjazz, denna gång med Robert Sandblom på trumpet och Dag Joelsson gitarr. Här en liten teaser från det (inspelat med min nya Zoom H1).

Karlsson Jazz spelar Dannys Dream – kort snutt

Här Beatrice med Chris Bell Trio.

Och här några bilder från kvällen.

dexter Selfi Tisdagskvartetten

Klimatförändring
Apr 29th, 2014 by peter

Det här var bland det första jag kollade på när jag började bli intresserad av klimatförändring sommaren 2012. James Hansen har varit med på många ställen efter det. Han anses numera vara alarmistisk och har pensionerat sig från NASA. Har också läst hans bok Storms of my grand children.

Lite rep idag
Apr 9th, 2014 by peter

Rep med Dag Joelsson fångat med hans inspelningsmanick.

Möjazz 2013
Jul 25th, 2013 by peter

Mojazz2


image-600x448B

Peter Bloch satte ihop en tiomanna grupp och gjorde en kurs på Möja. Igår var första dagen. Eftersom vi har spelningar varje kväll så ägnade vi gårdagen åt att öva in 11 låtar. Spelning igår på Dansbanan medans Sverige förlorade mot Tyskland i fotbolls-EM (kvinnor). I gruppen finns fem saxar (två baryton, tenor, alt och sopran), trumpet, flöjt och komp (piano, bas och trummor) så saxdominansen är stor. På konserten spelade vi bags groove, blue bossa, blues for alice, autumn leaves, body and soul o on the sunny side of the street mm.

Dag två var det rep och diverse övningar på dagen och spelning på kvällen på restaurang Pärlan. Samma låtar plus en ny låt, Stolen Moments.

Tredje dagen övningar, sedan spelning på eftermiddagen på Möja Världshus. Efter det avslutningsfest. Här är youtube-klipp som någon lagt upp.

Louis
Jan 25th, 2013 by peter

Igår på Louis vid Medborgarplatsen. Först spelade vi (Karlsson Jazz), sedan Groovin High och sist en kombination av dom båda. Här en brölig version av Straight, no Chaser.

 

Klimatlänkar
Aug 30th, 2012 by peter

Här kommer en massa länkar om klimatförändringen. Aktuell fråga nu när istäcket vid nordpolen har smält mycket, mycket mer än normalt denna sommar.

Först har jag hittat en ställe som visar Al Gores film En Obekväm Sanning.

Sedan kommer ett antal youtube-klipp i ämnet.
Först ut en intruduktion till global uppvärmning (TED seminarium).
Bill Nye får en dålig introduktion av CNN.
En skeptiker byter sida.
Intro om solenergi. Och här om solenergin i Tyskland.
Är det dags för koldioxidskatt i USA också snart.
Exxons VD medger här att globala uppvärmning är verklig och att den beror på CO2.
TheRealNews.com diskuterar varför diskussionen kommit av sig.

Här är en serie av bra youtube klipp: Nr 1, nr 2, nr 3, nr 4, nr 5, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9, nr 10.

Och så några bloggar:
Climate Denial Crock of the Week. Där står tex att isen vid nordpolen nu är nere under 4 milj km2 och det fortsätter att smälta någon månad till. Nordpolen kan bli helt isfri sommartid inom 20 år, långt före IPCCs uppskattning. IPCC är FNs grupp för att sammanställa fakta om klimatförändring, den är godkänd (påskriven) av 192 länder.

Och några hemsidor:
Stanford University där Stephen Schneider var professor.

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa