Groovin High på Shalimar
Mar 19th, 2015 by peter

Denna onsdag var det Groovin Highs tur att spela på Shalimar. Här en bild och en ljudsnutt.

groovin4x600

Gå till Groovin Highs hemsida

Solen dyker upp
Mar 16th, 2015 by peter

 

Bilden visar hur solceller står för elförbrukningen mitt på dagen en solig dag. Och dessutom att överskott skapas som skickas ut på nätet. Detta är från 11 mars.

Graf_20150311x500

Dexters Heritage
Mar 4th, 2015 by peter

Igår var det Dexters tur att spela på Shalimar.
bild1x600

Kontakt

Med Anna Persson
Feb 25th, 2015 by peter

Karlsson Jazz med Anna Persson. Denna kväll med proffsiga vik på bas och gitarr.

alla1 bastrp1 trpsaxgit1

Nästa gång spelar vi 25 mars

Vårjazz på Shalimar
Feb 18th, 2015 by peter

Nu har vårjazzen på Shalimar börjat. Igår spelade Anna and the moonbeams. Här en bild och en kort snutt. Klicka här för att se övriga programmet för jazz-onsdagar på Shalimar.
Allax600

Kontakta oss

Louis jazz
Jan 5th, 2015 by peter

Igår spelade min grupp Karlsson Jazz på Louis tillsammans med Peter Blochs grupp Groovin High. Härligt, ganska mycket folk och spelet flöt på bra. Set 1 spelade Groovin High, i set 2 spelade vi lite softare jazz utan trummor och i set 3 mixade vi ihop det. Och redan klart med två nya datum. 5 mars och 13 maj.
Louisx700kj
Louisx700gh

Mörk november
Dec 4th, 2014 by peter

Nu har jag haft 20 solceller på taket sedan april föra året. Trodde jag skulle börja få göra skatteavdrag för exporterad el detta år men så sprack budgeten och det blir nyval. Denna graf visar i lila den el som är köpt, grön exporterad och röd produktionen från solcellerna. Månad 1 är april 2013, 20 är november 2014. Som exempel april 2014 så producerade solcellerna 540 kWh, av det var överskott 301 kWh som för tillfället var mer än jag behövde och då går till grannarna och så köptes 842 kWh när solcellerna inte producerade tillräckligt mycket ström. Det visar att produktion och förbrukning inte matchar speciellt bra men det är inget problem så länge som vi inte har enorma mängder solceller och det kommer nog att dröja.

Solceller-201304-201411

Jazzfestival i Jakobsberg
Nov 11th, 2014 by peter

I helgen som gick var det jazzfestival i Jakobsbergs Folkhögskola. Mellan 13 och 20 spelade 8 olika band och vi var nummer 2. Jag var väldigt imponerad av Chris Bell Trio och Tisdagskvartetten som spelade väldigt proffsigt jazz som berörde. Var också imponerad av Dexters Heritage som spelade fin arrad sax-musik, fyra saxar och komp. Det lät väldigt välstämt, fick sedan höra att dom inte övat nästan alls. Vi spelade som vanligt utan trummor, kammarjazz, denna gång med Robert Sandblom på trumpet och Dag Joelsson gitarr. Här en liten teaser från det (inspelat med min nya Zoom H1).

Karlsson Jazz spelar Dannys Dream – kort snutt

Här Beatrice med Chris Bell Trio.

Och här några bilder från kvällen.

dexter Selfi Tisdagskvartetten

Jam St Clara
Jul 4th, 2014 by peter

I onsdags var jag på St Clara. Efter att Jess Jacques Gersztenkorn (bas) spelat med Ulf Adåker (trumpet), Ali Djeridi (trummor) och Carl Orrje (piano) så var det jam och jag spelade två låtar med Ulf Adåker och Andy Fite. There will never be another you och Days of wine and roses.
PeterStClara
Foto: Kenth Wångklev

Glad midsommar
Jun 23rd, 2014 by peter

Lite sent kanske men ändå, glad midsommar. Har kollat på några youtube-klipp med instruktioner från Kenny Werner (masterclass with Kenny Werner), mycket interesant tycker jag. Lite åt det filosofiska hållet med instruktioner för jazzimprovisation. Och här en lite låt, My Shining Hour

Måste skaffa en bättre inspelningsapparat, om man jämför med nedan så är det stor skillnad i inspelningskvalitet. iPhone är bra men inte som riktiga grejer.

Solstugan igår
May 16th, 2014 by peter

Igår spelade vi, Karlsson Soft Jazz, på Solstugan. Trevligt ställe, har alltid en del publik så man slipper spela för döva öron. Igår hade vi vik på piano. Det var Chris Bell, duktig pianist från mina hemtrakter Farsta.

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa